oursafeplace

Alla inlägg under mars 2013

Av Mijo - 10 mars 2013 01:14

Ja, nu var årets melodifestival avgjord och det blev Robin Stjernberg med låten "You" som tog hem segern! Vi säger ett stort grattis till honom! Han blev verkligen chockad att han vann. Det var så fint och man såg verkligen hur glad han blev. Han förtjänar detta! Från att hamna i Andra Chansen till en vinst. Det trodde man ju inte. Det är ju faktiskt första gången en som gått vidare från Andra Chansen vinner alltihop. Det måste kännas extra gött att lyckas då!



 


 


 Bildkällor: Bild 1, Bild 2, Bild 3

Av Mijo - 8 mars 2013 22:45

The Vampire Diaries och Beauty and the Beast har fortfarande uppehåll, men nu är i alla fall Glee tillbaka på schemat! Här kommer våra åsikter om veckans avsnitt. Markera spoilertexten för att läsa. 



90210 - 5x16 "Life's a Beach"

 

Josefine: Jag gillade veckans avsnitt! Det var roligt och hände lite oväntade grejer, som t.ex Liam och den där tjejen. I förra avsnittet kändes det liksom som att de skulle börja få ihop Liam och Annie igen, men nu är jag inte så säker på det längre. Eftersom det här blir sista säsongen hoppas jag verkligen att det blir de två i slutändan, annars blir jag sur. Asså det var så synd om Ade förresten. Hon blev totalt utnyttjad av Naomi och sen får hon höra Annie och Naomi säga elaka saker om henne. Det var nästan overkligt hur lätt hon förlät dem efter det, men ändå skönt. Orkar inte med bråk just nu. Roligt att Mark bestämde sig för att stanna i alla fall. Bäst i avsnittet var ändå Silver. Åh, vad hon är fin och snäll och bara så bäst helt enkelt! Även om musikvideon inte spelades in som det var tänkt från början så blev det ju ändå bra i slutändan, tack vare henne. Jag tror inte att Dixon hade gjort detsamma om situationen var omvänd. Ännu en gång visar Silver vilken otroligt fin vän hon är. Blev så himla glad när Michaela berättade att hon var gravid. Silver förtjänar verkligen det efter allt slit!


Mikaela: Tycker det var en bra ide att Liam ska göra surfbrädor, lätt den bästa idéen hittills som han har haft. Men jag hatar att han hela tiden ska hitta random tjejer att ha sex med, gahhh liksom bli ihop med Annie NÅGON GÅNG DÅ!!!! Jag stör mig fortfarande på Naomi, måste hon vara så jobbig hela tiden liksom, men gillade ändå att Mark stannade. Det var gulligt och då kan alla bygga en relation till honom och inte bara Naomi som hon verkar tro. Tyckte väldigt synd om Adrianna i detta avsnittet. Först utnyttjar Naomi henne för hennes bror och sen snackar både Naomi och Annie en massa skit om henne så hon hör dessutom. Fy fan, så säger man inte om ens kompisar. Hur kunde hon förlåta det så fort? Jag hade nog varit sur lite längre haha :) Det bästa på avsnittet var musikvideon. Silver är helt fantastisk, oerhört fint gjort. Videon blev dessutom jättefin och jag älskar Michaelas röst :) Älskade också slutet när Michaela berättade att hon var gravid, så sött! Silver förtjänar detta, fast fattar samtidigt inte varför hon inte bara kan bära det själv. Var så gulligt att se hur glad Michaela var också över att hon var gravid. Jag tycker Silver och Michaela börjar bygga upp en fin vänskap och jag hade velat se mer av den, men tyvärr läggs ju serien ner. Hoppas verkligen att alla får ett underbart slut :)


Glee - 4x15 "Girls (and Boys) On Film"


Josefine: Haha, Santana är ju för skön. Det första hon gör när hon flyttar in hos Kurt och Rachel är att rota igenom varenda litet hörn av lägenheten, till och med papperskorgarna xD To bad for Rachel att hon lyckades hitta graviditetstestet. Trodde man skulle få veta mer om det förresten, men det kommer väl framöver istället. Vad tror ni om Santanas teori by the way? Är Brody en drugdealer? Jag vet inte riktigt vad jag tror, men jag hoppas att han är det. Det skulle kunna röra till det mellan honom och Rachel, vilket jag vill eftersom jag inte tycker de ska vara ett par. Och Marley, alltså det var så osmart att berätta för Kitty om kyssen. Hon kan man ju verkligen inte lita på. Trodde hon skulle gå direkt till Jake och säga det, men Marley berättade ju för honom en kort stund senare, så det slapp bli så som tur var, men ändå klantigt. Vad besviken Jake blev, men det hade säkert blivit ännu värre om han hade fått höra det från Kitty. På tal om något helt annat så måste jag säga att de flesta låtarna var väldigt tråkiga denna vecka. Kändes som de höll på i evigheter..


Mikaela: Ett ganska halvtaskigt avsnitt tyvärr, inte ens låtarna livade upp det! Roligast i avsnittet är utan tvekan Santana haha xD Hon är bäst bara alltså, börjar rota i lådor och anklagar Brody för att vara en knarklangare haha xD Skrattade ihjäl mig, samtidigt hade det varit kul om det var sant! Självklart läggs det massa tid på Kurt och Blaine i detta avsnitt också, man märker så tydligt favoritparen blää gör så de blir ihop i stället, så vi slipper se deras längtan i varenda jäkla avsnitt!!! Så tråkigt med Marley att de ska bli en triangel där! Gillade Marley och Jake, men det var rätt att berätta för honom. Hur hon däremot kan anförtro sig till Kitty är en annan femma. Kitty är falsk och det borde Marley räkna ut! Det var faktiskt på tiden att Finn berättade för Will om Emma. Men tyckte så synd om honom när Will såg så där besviken ut. Aww de såg båda väldigt ledsna ut! Hoppas nästa avsnitt blir bättre :) Men de får fortsätta ha med Santana, cause she is the best :)


Switched At Birth - 2x09 "Uprising" 

 
Mikaela: Ett oerhört tyst avsnitt, då de endast pratade 5 min i början typ och några sekunder i slutet ju. Det var irriterande samtidigt som de var coolt. Att få se lite hur de döva i serien känner passade verkligen bra in i temat just nu. Jag kände att irritationen låg mer i att få läsa avsnittet i princip. Jag hoppas att Carlton får vara kvar, men de talade som är insläppta ska vara kvar med. Det tyckte ju inte idiot Travis som bygger upp mer och mer till att ja ska hata honom varje gång. Och Daphne går mig mer och mer på nerverna, usch hon är jobbig och otacksam och buhu va synd det är om mig. Jag gillar däremot att hon konfreterade mammans drickande. Jag älskar Bay mest i serien och längtar till hon och Emmet blir ihop igen, det vill säga om de händer någon gång. Att Daphne kysste Bays kille (visserligen för repetion, men såg ut som mer) kanske leder till att hon gör slut och blir ihop med Emmet :D HOPPAS :D


The Lying Game - 2×09 ”The Grave Truth”
 
Mikaela: 
Den här serien är så bra, för de går vidare och man får veta nya saker istället för att de fastnar på samma sak! Det är väldigt spännande just nu tycker jag och detta avsnittet var jättebra :)

Jag älskar att Sutton och Emma jobbar ihop nu och hoppas innerligt att hon inte bedrar henne denna gång. När Emma fick svaret att Ted var pappan 100 % så var det så gulligt när hon sa till laurel vi är systrar på riktigt eftersom att hon  hade frågat. Aww så kramades de och var jätteglada, så söt scen:) När Sutton fick reda på att emma hade frågat och att han hade sagt att han är suttons pappa, så såg man att hon blev lite ledsen, för att han inte hade sagt det till henne, fast han trodde ju det. Haha. Så när hon bad honom upprepa sen och han sa att han kunde säga det hur många gånger hon ville typ och han sa det, så blev hon ju så glad. Det var jättegulligt. Sen när han fick veta att de var tvillningar, vilket jag är välidgt glad för att de berättade. Och jag fattar att han blir arg när hans bästa vän har ljugit och tog den ena tvillningen och skickade i väg henne. I slutet när Sutton frivilligt bytte plats med Emma för Ethan, måste säga att jag blir frågsam. Hon gick från väldigt kall, till att ha känslor. Får se om hon har planer bakom detta också eller om hon faktiskt försöker, hoppas på det senaste! Och shit liksom, Theresa död? Det trodde jag faktiskt inte! Can’t wait for next episode!


Pretty Little Liars 3×22 ”Will the Circle Be Unbroken”

 

Mikaela:Jag antog att de skulle vara säsongsavslutning detta avsnitt men icke sa nicke, de kör nog 25 avsnitt igen. I alla fall så var avsnittet bra. Tycker så synd om Spencer som är på mentalsjukhus. Måste säga att skådespelerskan spelar riktigt bra! Tycker att de scenerna är intressantast. Jag kan inte förstå att tjejerna snackar om att Spencer var den svaga länken, snarare handlar det nog om att hon har gått igenom mycket det senaste och var la egentligen på tiden att någon bröt ihop. Det betyder ju inte att hon är svagast! Riktigt korkat av Aria att ljuga om hennes och Ezras förhållande, ärligt så orkar jag inte gå tillbaka till deras säsong 1 story där deras förhållande var gömt och de smög all the time! Längtar till man får reda på lite mer!


Bildkällor: Bild 1, Bild 2, Bild 3, Bild 4, Bild 5



Av Mijo - 7 mars 2013 09:39

(Bild härifrån) Emily, dotter till en förmögen affärsman anländer till Miami med ambitioner om att bli en professionell dansare. Väl där träffar hon Sean, som står i spetsen för flash mob-gänget, THE MOB, som är i full färd med att förvandla stadens gator till den vildaste gatufesten någonsin! Men snart tillkännager Emilys far planer på att utveckla MOB:s historiska stadsdel och fördriva tusentals människor. Emily måste gå samman med Sean och The MOB för att vända sina resultat till protest, eller riskera att förlora sina drömmar att kämpa för en större sak.


Den här filmen är fjärde av Step Up och jag älskar de allihop. 3an drog ner lite och därför visste jag inte om denna skulle hålla samma klass som den eller som de två första. Jag måste ju säga att den var sjukt bra och absolut bättre än 3an.
Jag älskar danserna, så coola upplägg och steg att man önska man kunde dansa själv. Huvudkaraktärerna Emily och Sean är söta och ser riktigt fina ut när de dansar ihop.
Den lilla ungen i filmen var ju så söt också. Hon typ där är Sean, när hon såg på nyheterna och hennes mamma typ undrade hur hon visste det och då var det för att han gjorde dansstegen han lärde henne haha xD Så gulligt var det!
Jag älskar även att Moose kom tillbaka, även för bara en liten del i slutet. Han har ju vart med i 2an och 3an innan och han är så rolig xD När han i filmen fick förfrågan varför han kallas Moose och han svarar "I think the question you have to ask yourself is, why not Moose?" haha xD skrattade så mkt asså xD Stört skön!
Filmen var så fin och jag bara log när de dansade. En blandning mellan fin, kärleksfull dans och riktigt cool dans, what could be better? :) LOVE IT!
Alla Step up, är filmer jag bara njuter av. Jag älskar dansen, kemin, karaktärerna, allt. Ni som inte har sett Step Up,  do it ;)


Betyg: 5/5

TV
Av Mijo - 4 mars 2013 18:48




Då var de två sista finalisterna framröstade i årets Melodifestival. Det blev Robin Stjernberg och Anton Ewald som blev de lyckliga vinnarna under lördagens Andra Chansen.


Bilden kommer härifrån


Här är våra tankar angående detta!
Josefine: Jag tycker att det var bra att Robin gick till final. Hans låt var bra och han var verkligen värd det! Anton däremot tycker jag inte skulle gått vidare. Hans låt var ganska bra, men jag gillade Hello Goodbye med Erik och Tone bättre. 
Mikaela: Jag tycker inte att Robin skulle gått till final, eftersom låten inte var så bra. Samtidigt blev han så glad, så på så sätt var det roligt. I början av programmet ville jag ha Erik och Tone i final samt att det skulle stå mellan Anton och Behrang Miri och att då någon av de skulle gå till final, så jag blev nöjd att Anton gick vidare, men Robin tog Eriks och Tones finalplats. 


Här är alla årets finalister och deras startnummer nästa lördag
1. Tell the World I’m Here – Ulrik Munther

2. Skyline – David Lindgren

3. Falling – State of Drama

4. Begging – Anton Ewald

5. Only the Dead Fish Follow the Stream – Louise Hoffsten

6. Bed on Fire – Ralf Gyllenhammar

7. En riktig jävla schlager – Ravaillacz

8. Copacabanana – Sean Banan

9. You – Robin Stjernberg

10. Heartbreak Hotel – YOHIO


Vem hoppas du vinner?
Josefine: YOHIO!! Hans låt är bäst och han sticker ut från mängden, så han kommer man komma ihåg. 
Mikaela: De enda som jag ens accepterar som vinnare är State of Drama, YOHIO och Anton Ewald. Annars kommer jag bli förbannad! 

Av Mijo - 4 mars 2013 16:36

 

(Bild härifrånSPOILERVARNING!

Efter att ha tagit över som Alpha rekryterar Derek nya medlemmarna Isaac, Boyd och Erica till sin grupp. Scott kämpar mot nya faror och Stiles blir ännu mer indragen i varulv angelägenheter. Allison tränas för att bli mer engagerad i familjeföretaget. Säsong 2 kretsar kring ett nytt hot vid namn Kanima och mysteriumet om vem som kontrollerar det.


Bästa avsnittet: Oj vet inte faktiskt, minns inte riktigt vad som hände i vilket avsnitt! Haha kanske borde börja föra anteckningar som när jag bloggar om enskilda avsnitt, för att minnas vad som hände i vilket avsnitt under en hel säsonng är ju inte enkelt haha. Men avsnitt 10 där de var fast på polisstationen var riktigt spännande. Liksom allt var helt crazy, Matt var helt crazy. Han dödade hur många som helst, han tog det helt klart längre än jag förväntade mig. När Scotts mamma fick reda på att han var varulv, den blicken hon gav honom, åhh så sorgligt det var!


Bästa karaktären: Denna säsongen får jag faktiskt svara Stiles! Han är så oerhört skön haha :) Grym humor asså! Plus han visar verkligen i säsongen vilken bra vän han är. Sen är det ju så sjukt gulligt när han äntligen får spela på lacrosse matchen för första gången haha xD När han springer och alla bara skjut och han ser livrädd ut haha. Så gör han mål och typ jublar hur länge som helst. Jag gjorde mål haha så söt :)


Sämsta karaktären: Lätt Allisons farfar Gerrard. Han är ju liksom sjuk i huvudet och så försöker han få med Allison på sin skit. Vilket han lyckas med efter mammans död, men som tur är så vaknar hon ju upp. Gerrard är verkligen precis som hennes faster Kate som jag avskydde i förra säsongen. Liksom när han säger "Kill them all". Han har ingen känsla för någon, inte ens för barn. Han skulle ju döda sin egen son som han sa om det betydde att han får leva. Usch, en avskyvärd man!


Bästa paret: Jag står fast vid Allison och Scott! Synd att de fick smyga med sitt förhållande under denna säsongen. Men deras kärlek till varandra är fortfarande fin och de scener de är med varandra så smälter jag! :) Så tråkigt att de gjorde slut, i slutet. Hoppas de blir ihop igen i tredje. Man ser ju verkligen att de älskar varandra!



Bäst i säsongen: Massor, men framförallt när Stiles spelade Lacrosse och när han sprang som förmedlare mellan Allison och Scott haha. Älskar verkligen den scenen, tillslut andas han as fort och använder inhalator haha skrattade sönder xD Sedan så älskar jag Allison, Scott scenerna, åhh så söta :)



Sämst i säsongen: När Allison börjar skjuta mot Derek och hans gäng! Usch hatar att Farfarn får med henne ett tag där! Gillar heller inte att Allison och Scott som sagt gör slut i sista avsnittet. Jag avskyr även Allisons mamma, fy när hon försöker döda Scott asså!


Övriga kommentarer: Säsongen var väldigt spännande, samtidigt kul och söt! Denna säsongen bjöd ju på nya övernaturliga figurer i form av Kanima! Det var oerhört spännande! Denna serien bjuder på nya saker jag tidigare inte sett i andra serier, vilket gör det extra bra! Jag älskar verkligen Teen Wolf och ser oerhört mycket fram till säsong 3 börjar, vilket tyvärr dröjer några månader :/


Betyg:
5/5

/Mikaela

TV
Av Mijo - 1 mars 2013 15:40

Här kommer våra åsikter på veckans avsnitt! Markera spoilertexten för att läsa!


Switched At Birth - 2x08 ”Tight Rope Walker”

 

Mikaela: Jag gillar inte att Regina har börjat dricka igen. Samtidigt är det kul att det händer något som får upp farten lite grann. Men det känns som den här alko-grejen kommer ligga i ett tag. Allvarligt fattar jag inte vad hon håller på med. Hon har varit nykter alkoholist i typ 15 år och nu bryter hon det, ahh så dum! Så synd om Bay också, när Regina ljög om att hon skulle söka hjälp igen! Bay kommer bli riktigt besviken, tror deras mamma-dotter relation kan bli tuff nu! Det med att skolan skulle stängas,så sjukt elakt bara! Kan inte förstå hur man kan vara så egoistiskt. Det kanske inte är så lätt för de barnen som är döva, att umgås runt massa hörande människor jämt. Därför kanske de vill ha en plats för sig själva, där de känner att de passar in och tas på lika villkor! Vet faktiskt inte vad jag tycker om att Toby och Nikki blir ihop igen. Tycker hon gjorde slut av en oerhört töntig ursäkt och jag gillar faktiskt Elisa, trots att hon är lite wierd, men det är lite det som gör henne intressant också!


90210 - 5x15 ”Strange Brew”

 

Mikaela: Go dröm Annie hade i början av avsnittet! Man fattade direkt att de var en dröm liksom. De skulle aldrig tala till varandra på det sättet haha xD Alltså jag stör mig på Naomi just nu! Så överdriven hela tiden. Man blir inte automatiskt familj med någon bara för att man är syskon. Så lame med hennes "syskon" dag! Åhh så störigt! Tyckte de kunde lärt känna varandra som arbetskamrater först, för att sedan utveckla relationen. Mer verkligt, eller egentligen hade man inte öppnat restuarang med varandra så snabbt, men i serier kan allt hända! Jag måste säga att jag gillar den nya karaktären, Michaela. Hon är intressant, sen sjunger hon ju bra. 


Josefine: 
Jag älskade verkligen början när Annie drömde om Liam. Sååå hett! Det var mycket shirtless Liam i avsnittet över huvud taget, vilket så klart aldrig är fel, hehe. Tyckte det var roligt med Silver och Ades truck. Det gick ju inte så bra för dem, men de försökte ju i alla fall och det fick Annie att tänka till lite grann. Det var bra att Silver sa till Dixon när hon fick reda på hans plan med Michaela. Jag håller verkligen med henne, Dixon tänker verkligen bara på sig själv och det har han gjort ett bra tag nu. Hoppas han bättrar sig för han börjar bli väldigt irriterande. Däremot gillar jag Michaela och tycker hon förtjänar att få en chans inom musiken om det är det hon vill. Hon var ju faktiskt schyst mot Silver, det var Dixon som betedde sig dåligt! Kanske ska säga nått om Naomi också. Tycker så synd om henne! Hon vill verkligen inget annat än att komma närmare sin halvbror..Däremot är det ju inte så lätt att få en normal syster/bror relation när man inte har växt upp tillsammans. Har förresten inte vant mig vid att han heter Mark, då fejk-halvbrodern hette Shane, som för övrigt passar bättre på något sätt...


The Lying Game - 2×08 ”Bride and Go Seek”
  

Mikaela: Förra avsnittet slutade ju med det konstiga med Theresa. Jag tror däremot inte att hon är död. Snarare att hon är bortskrämd! Det hoppas jag i alla fall, för Dan och Theresa är söta tillsammans. Jag vet inte vad jag ska tro med att Sutton vill vara vän med Emma igen och försöker spela upp syskon kortet, som om inget har hänt. Jag hoppas att hon försöker ändra sig och att hon ställer sig på Emmas sida, men med Sutton vet man aldrig! Det sötaste i avsnittet tyckte jag var när Laurel sa till Emma att hon var glad att allt hade inträffat, för annars hade det inte träffas. Såå sött och att hon la till, att Emma är hennes halvsyster. Aww blev väldigt glad, Emma är ju hundra gånger bättre än den syster hon fick växa upp med. Jag tror hon är glad att Emma är hennes syster på riktigt. Men undra när Ted ska få veta allt. Tror inte han vet! Plus tror inte han är mördaren, nää då hade jag blivit sur. Han är trots allt deras far och han är snäll och tror inte han hade kunnat göra så. Dessutom vilken mördare är så slarvig och tappar en bricka med bild och namn och allt. Nää det tror jag ej på!


Pretty Little Liars - 3×21 ”Out of Sight, Out of Mind”
  

Mikaela: Tycker synd om Spencer. Hon har gått igenom mycket det senaste med Toby och allt (tror inte han är död, hon lyfte ju inte ens på hjälmen). Sjukt läskigt där på slutet med mentalsjukhuset. Såg helt knäpp ut, som en psykpatient. Tror bara hon är helt förstörd av sorg, men visst såg det creepy ut! Emily var verkligen korkad i detta avsnittet. Herregud fattar hon inte allvaret i hotet. De lär sig aldrig! Hanna var inte så smart heller, då tänker jag på bilen hon kastade i vattnet, tror inte de kommer hålla sig gömt särskilt länge. Kepsen fiskades ju upp redan i slutet! Tyckte synd om Aria i detta avsnittet, när hon passade ungen och han hoppade i soffan och trillade (så väntat by the way). Helt plötsligt var allt hennes fel och de betedde sig som att hon gått på en fest och lämnat ungen ensam. Alltså hon pratade i telefon och vände ryggen bort i en minut. Dessutom är barnet stort och man kan aldrig ha blicken på ett barn hela tiden! Ändå blev det typ as arga! Jag hoppas att Weasley kommer tillbaka, vill att han och Aria ska bli ihop! Vet att jag går emot mig själv lite, då jag anser att man aldrig ska bli tillsammans med någon ens syskon vart tillsammans med, men det är tv haha! Jag har aldrig heller varit jätteförtjust i Aria och Ezras förhållande. Längtar tills nästa avsnitt, tror de är säsongsavslutning då och man får alltid veta så mycket spännande då!


Bildkällor:
 Bild 1 Bild 2 Bild 3 Bild 4

Presentation

Sök i bloggen

Omröstning

Vilken utav dessa komediserier tycker du är bäst?
 New Girl
 Vänner (Friends)
 How I Met Your Mother
 Cougar Town
 Everybody Loves Raymond

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards