oursafeplace

Alla inlägg den 10 februari 2013

Av Mijo - 10 februari 2013 23:26

Dags för ännu ett inlägg om Melodifestivalen, som den här veckan hölls i Göteborg. Jag (Josefine) var på plats i Scandinavium och fick uppleva allt både bakom och framför kameran. Mikaela satt hemma i soffan, vilket på ett sätt nog var bättre för hon slapp de starka strålkastarna i fejjan och ibland hörde man dessutom inte vad programledarna sa , men ja upplevelsen live är ju ändå oslagbar förstås! Programledarna var lika grymma den här veckan och Gina och Danny kompletterar varandra väldigt bra. 


Bilden kommer härifrån


Här kommer då våra åsikter om veckans bidrag!



1. Anton Ewald - Begging
Josefine:
Först och främst så är han sjukt snygg och dansar otroligt bra! Sen låten, den var bra och helt klart en låt jag skulle vilja höra igen. Om man lägger ihop sång, dans och hans snygghet så var det det bästa bidraget för kvällen! 
Mikaela:
En jättebra, fartfylld låt med proffsiga dansare. Söt och charmig kille, men kanske borde byta stylist med tanke på håret. Bäst ikväll på grund av helheten.


2. Felicia Olsson - Make Me No. 1
Josefine:
Hon hade en bra röst, men låten var sådär. Vissa delar av låten var jättebra och andra inte så bra. 
Mikaela:
Ful klänning!!! Hon hade däremot en fin röst och låten var ok, men segt framträdande. 


3. Joacim Cans - Annelie
Josefine:
Den här låten var verkligen inte bra. Den kändes löjlig och hade dålig text. Väldigt konstigt steg i karriären att gå från Hammerfall till att sjunga solo med en sådan låt. Inte konstigt att resten av gruppen inte ville delta tillsammans med honom. 
Mikaela: Vart har jag hamnat? Inte 2013 i alla fall. Knäpp låt, men visst skrattade man ibland åt den kassa låten, de fula kläderna och det konstiga framträdandet. 


4. Swedish House Wifes - On Top of The World
Josefine:
Haha, först och främst måste jag säga att när gruppen gick till greenroom för att göra sig beredda på att gå i gången där man går innan framträdanet så tänkte jag. Va? Får de i Greenroom kakor nu, vad orättvist!! Haha, sen insåg jag att det var de som skulle uppträda. Men ja, till låten då som jag egentligen skulle skriva om. Den var helt ok. Refrängen var ganska svängig, men lite tråkig i verserna. Kändes lite löjligt med dansen och som jag sagt tidigare så är jag inget fan av grupper. 
Mikaela: Riktigt rolig ingång, haha! Bra låt och fartfyllt framträdande. Låten var trallvänlig, men lite töntig. Det var en riktig schlagerdänga, vilket jag gillar! 


5. Erik Segerstedt & Tone Damli - Hello Goodbye
Josefine:
Det var en väldigt fin låt och ett vackert framträdande där man verkligen känner att det är en duett och inte bara två som står och sjunger var för sig. Båda har bra röster och stylingen var också bra. Hade däremot föredragit att Erik sjöng låten ensam. Då hade det blivit perfekt! 
Mikaela:
Riktigt fin låt. Älskar hennes röst, sjukt fin! Det var enkelt, men ändå vackert. Tidningen gav den här låten 1 poäng, whaaaaaat?


6. Louise Hoffsten - Only the Dead Fish Follows the Stream
Josefine:
Det var en helt ok låt, men ganska tråkig i det stora hela. Blev chockad att den gick till final, men väldigt roligt för henne och hon var ändå värd en finalplats tycker jag! 
Mikaela: Weird låttitel, men annars en fin låt och hon har sjukt bra röst. 


7. Rikard Wolff - En förlorad sommar
Josefine:
Fy vad tråkig låt, ingen vidare röst och man hörde ju knappt orden han sjöng! Neej, håll dig till skådespeleri istället! Sämsta låten den här gången. 
Mikaela: Ronja-låten hahahaha (alltså låten som han introducerades med)! Dålig låt och röst. Tråkigt!!! Sämst för kvällen. 


8. Sean Banan - Copacabanana
Josefine: Åh, vad löjligt överdrivet framträdande och låten är INTE bra!! Visst var den lite smått underhållande då och då, men neee det räcker inte för att övertyga mig. Och hur kan man ens komma på låttexten, så skum. Under numret satt jag mest och blev halvt blind av alla starka lampor som lös rakt in i ögonen på mig. I så fall var hans låt förra året bättre, men den åkte ut och denna gick direkt till final!? Bläää..Ser inte framemot att se/höra den igen i finalen. 
Mikaela: Förra årets låt var bättre, men denna var ändå underhållande. Skön/rolig refräng, men kass vers! 

Presentation

Sök i bloggen

Omröstning

Vilken utav dessa komediserier tycker du är bäst?
 New Girl
 Vänner (Friends)
 How I Met Your Mother
 Cougar Town
 Everybody Loves Raymond

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards